Iedereen houdt van chocola, maar is dit nu wel zo gezond?
Ik heb heugelijk nieuws, want het eten van chocola heeft vele positieve effecten op onze gezondheid.
Chocola heeft als hoofdbestanddeel cacao, wat afkomstig is van de cacaoboon, het zaad van de cacaoboom. Uit onderzoek is gebleken, dat chocola een gunstige werking heeft op de bloeddruk, bloedvaten, dankzij de antioxidanten (flavonoïden) in cacao, hierdoor heeft chocola een positief effect of hart- en vaatziekten.
Antioxidanten hebben een positieve werking en beschermen ons lichaam tegen schadelijke stoffen. Antioxidanten zijn o.a. te vinden in groenten, fruit en noten en ..... chocola.
Ongeveer 10 gram chocola per dag (twee stukjes) draagt al bij aan een goede gezondheid en daalt de kans op overlijden aan hart- en vaatziekten met 50% Hoe hoger het cacaogehalte hoe beter het effect.
Om echt resultaat te hebben, kun je het beste chocola kopen met minimaal 70% cacaogehalte. Zelf eet ik dagelijks chocolade met 99% cacao. Als je dit niet gewend bent, is het erg bitter. Het beste is om geleidelijk aan te wennen aan de pure smaak van chocola. Begin met een reep pure chocolade, hierin zit een cacaogehalte van 54% en ga elke keer een stapje verder om te komen tot 85% of 99% cacaogehalte.
De voordelen van pure chocolade:
- goed voor het geheugen- weerstand verhogend
- activeert het gelukshormoon
- verlaagd LDL cholesterol-gehalte
- behoudt goede bloeddruk
- bevat vitamine A, B12, D en E
- daalt kans op hart- en vaatziektes en beroertes
- stimuleert de stofwisseling

Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Laat hier je reactie achter, alvast bedankt!
gezonde groetjes van Marjolein