Translate

woensdag 6 april 2016

Risicofactoren van kanker

Meer dan de helft van de kankersoorten zijn te vermijden.


De belangrijkste risicofactoren zijn:

  • voeding 30%
  • roken 30%
  • overgewicht 5%
  • lichaamsbeweging 5%
  • alcohol en drugs 4%

Voeding:

Uit wereldwijd onderzoek blijkt dat mensen die het minste fruit en groente eten, 2x zoveel kans hebben om kanker te krijgen, dan mensen die het meeste van eten.

In de Westerse landen komt kanker veel vaker voor dan in de landen waar de traditionele keuken nog voorkomt, zoals Japan, China, India. Zij eten veel fruit en groente, eten vegetarisch of vis. 

Elk voedingsmiddel, groente, vrucht, specerij, drank en gistingsprodukt bevat 1 of meerdere kankerwerende stoffen.
Deze voedingsstoffen werken preventief in de dagelijkse voeding. De natuurlijke medicijnen in de voeding, de nutricijnen vallen kankercellen aan, voordat ze kwaadaardig worden.

Zo zet bijvoorbeeld knoflook, ui en kool aan tot het uitschakelen van kankerverwekkende stoffen. Pure chochola remt de celgroei en groene thee bevat catechinen, die vormen bloedvaten naar tumoren tegen gaan, dit is één van de krachtigste antikanker nutricijnen. Zo bevat iedere groente, vrucht of specerij specifieke anti-kanker stoffen.


Als je dit artikel waardevol vindt, deel dit dan onder je vrienden via de social media .

Volg mijn Facebookpagina voor dagelijkse tips over gezondheid en voeding.

voor een gezonder eet- en leefpatroon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier je reactie achter, alvast bedankt!

gezonde groetjes van Marjolein